.

LABORATORUL MOBIL SI “ECHIPA DE GENISTI” SUNT INAPOI PE PATRU ROTI!

24-04-2017

Un laborator care calatoreste dezvaluie secretele chimiei si partea amuzanta a acestei stiinte complicate.

Cu ajutorul sponsorizarii generoase a companiei Prista Oil Holding si cu sprijinul Universitatii din Sofia si al Facultatii de Chimie si Farmacie, turul laboratorului mobil a inceput din nordul Bulgariei cu vizite la 11 scoli.

Laboratorul face parte din initiativa “Educatia prin Chimie” lansata in Bulgaria in 2011. Principalul partener si sponsor al acestui proiect este Prista Oil, datorita caruia laboratorul poate prezenta lumea minunata a stiintei intr-un mod neobisnuit. Laboratorul calator este o initiativa care incearca sa stimuleze educatia prin chimie in Bulgaria. Printre scopurile cheie, acesta este un mod influent si distractiv de a creste interesul tinerilor pentru stiinta si de a arata rolul chimiei in lumea de astazi.

Entuziasmul si curiozitatea sunt “soferii” studentilor care sunt impresionati nu numai de efectele experimentelor, dar si de numele acestora: “semafor”, “spuma elefant” si altele. In acest fel, studentii inteleg procesele de reducere a oxidarii, efectul termic al reactiilor chimice, astfel fiind motivati sa afle cat mai multe despre chimie.

Prima intalnire a fost in Knezha, urmata de Veliko Tarnovo, Plachkovci, Gabrovo si Tryavna. Pe 21 Aprilie au avut loc doua intalniri  in Silistra, iar pe 22 Aprilie echipa a vizitat Varna.

Marti, turneul “Echipei de Genisti” continua in Varna, apoi in Razgrad si Ruse.

Inapoi