.

AVEM GRIJĂ DE LCVS-urile NOASTRE ȘI MAȘINILE DE COMPANIE

08-03-2022

Vehiculele comerciale ușoare și mașinile de companie joacă un rol incontestabil în susținerea economiilor individuale și colective din Europa. În fiecare zi, mii de camionete, pick-up-uri și mașini își desfășoară activitatea, efectuând livrări, transportând mărfuri și transportând șoferii și pasagerii la următorul lor loc de muncă. În ciuda acestui fapt, importanța lor este adesea trecută cu vederea. În timp ce siguranța și eficiența sunt de o importanță capitală pentru toți utilizatorii drumului, mașinile și furgonetele nu se confruntă întotdeauna cu aceleași niveluri ridicate de control ca și camioanele.

 Deși sunt foarte încărcate, călătoriile pe distanțe lungi nu sunt de obicei domeniul vehiculelor utilitare și al mașinilor de companie. Dacă camioanele le regăsim adesea acoperind  kilometri pe autostrăzi, vehiculele utilitare realizează livrări critice de „ultim KM” în zonele urbane și rurale. Traficul pornit-oprit al orașelor și condițiile variate ale drumului, aduc o uzură suplimentară frânelor și suspensiilor. În ciuda faptului că nu acoperă atât de multe mile zilnice ca și camioanele, vehiculele utilitare în afara sau interiorul comunității, sunt probabil pe drumuri în cea mai mare parte a zilei, ceea ce este o rețetă pentru uzură.

 Pandemia de COVID-19, de asemenea, a amplificat aceste probleme. De exemplu, în Marea Britanie, restricțiile implementate în timpul primului val de virus au făcut ca Agenția pentru Standarde pentru șoferi și vehicule să prelungească cu șase luni datele de expirare a testelor de siguranță obligatorii. Deși organizația dorea să sublinieze că era responsabilitatea legală a șoferilor să se asigure că vehiculul lor este în stare bună de circulație, aceasta însemna că proprietarii și operatorii trebuiau să-și asume un grad mai mare de încredere.

 Conștientizarea și acțiunile în jurul nevoilor mai mari de întreținere a vehiculelor utilitare și a mașinilor vor fi, fără îndoială, determinate de o reglementare îmbunătățită. Există, totuși, câteva verificări simple de zi cu zi pe care tehnicienii, administratorii de flote și șoferii proprietari le pot întreprinde pentru a ajuta la reducerea riscului pentru ei înșiși și pentru alți utilizatori ai drumului. Verificările anvelopelor, planificarea rutei, asigurarea încărcăturilor, monitorizarea și completarea cu lichide și testele de lumină ar trebui să fie efectuate frecvent pentru a maximiza siguranța și eficiența.

 Utilizarea unui lubrifiant de motor de performanță premium, cum ar fi Texaco Havoline ProDS, poate crește eficiența și fiabilitatea generală. Fiecare lubrifiant Texaco Havoline ProDS este proiectat pentru a îndeplini specificațiile marilor producători de mașini și furgonete și poate ajuta la îmbunătățirea eficienței combustibilului și a emisiilor de CO2 prin reducerea pierderilor prin frecare în motor. Tehnologia Deposit Shield de la Texaco Havoline reduce, de asemenea, acumularea de depozite dăunătoare, ceea ce ajută la reducerea uzurii și la prelungirea duratei de viață a motorului. Operatorii pot folosi, de asemenea, Techron, soluții de curățare brevetate a sistemului de combustibil, care ajută la combaterea formării depunerilor în sistemul de admisie a combustibilului.

Camioanele nu sunt singurii cai de lucru pe drumuri. Priviți dincolo de agitația de pe autostradă și veți găsi o flotă de mașini și camionete care lucrează din greu pentru a satisface toate nevoile noastre. Poate că este timpul să câștige atenția pe care o merită.

Sursa: www.texacolubricants.com

Inapoi