.

Intrebari frecvente / Uleiuri de motor pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare

Ce este important sa cititi pe eticheta produsului, atunci cand achizitionati ulei de motor?

Alaturi de caracteristicele de performanta (ACEA si API) si clasa de vascozitate, atentie trebuie acordata si specificatiilor producatorilor de vehicule (OEM).

Ce sunt specificatiile producatorilor de vehicule?

Specificatiile OEM (Original Equipment Manufacturer) reglementeaza concret parametrii si valorile pe care trebuie sa le indeplineasca uleiul de motor.

Am ca si recomandare ulei ACEA A3/B4-08, MB 229.3, SAE 5W-40. Ce ar trebui sa cumpar?

Raspunsul este simplu: “Orice ulei de motor care indeplineste aceste specificatii este adecvat”

O alegere buna este un produs Prista Oil, cum este РRISTA® ULTRA 5W-40

РRISTA® ULTRA 5W-40

-API SN/SM/CF

-ACEA A3/B4-08

-MB 229.1, MB 229.3

-VW 502 00 / 505 00

-Opel GM-LL-B-025

-Renault RN 700 / 710

-Porsche A40

Pot sa cumpar uleiul de motor din hipermarketuri care ofera produse alimentare sau materiale de constructii?

Intr-adevar, uleiuri de motor, se gasesc si in hipermarketuri la departamentele de produse auto, la preturi atractive. Cumparatorii pot vedea brandul si clasa de vascozitate scrise cu litere mari pe eticheta. Restul, de multe ori, este scris cu litere foarte mici undeva pe ambalaj. Pretul este scazut, chiar periculos de scazut. Ceea ce avem in acest caz este o cumparare impulsiva asociata unui brand si pretul. Dar parametrii de calitate sunt satisfacatori? Oricine poate sa raspunda la aceasta intrebare pentru el insusi. O alta problema este ambalajul si cantitatea corespunzatoare. Uleiul de motor poate fi achizitionat in ambalaje sau in vrac. In cel de al doilea caz curatenia ambalajului si conditiile de depozitare au mare importanta. Cea mai buna alegere sunt centrele specializate PRISTA, centrele specializate in vanzarea acestui tip de produse, service-ul reprezentantului oficial la vehiculului dumneavoastra.

Pot cumpara uleiuri Prista si Texaco din benzinarii?

Uleiurile de motor PRISTA si TEXACO sunt disponibile in tot lantul de benzinarii “Petrol” AD, in magazine specializate si la distribuitorii autorizati astfel incat sa puteti evita riscul de completare cu alt produs.

Mi-a fost recomandat un anumit brand de ulei. Este acesta mai bun decat celelalte?

Schimbarea uleiului de motor este, uneori, pur si simplu pentru “moda”. De multe ori utilizatorii insista pentru o marca din comert fara a tine cont ca nu toate masinile ating performanta optima cu anumite tipuri de ulei.

Este uleiul sintetic adecvat pentru toate vehiculele cu motor?

Nu. Uleiurile sintetice sunt produse de cea mai inalta calitate pe piata, dar utilizarea lor este nepotrivita la masinile mai vechi in stare tehnica proasta. Utilizarea improprie a uleiurilor sintetice este, destul de des, motivul pentru care sunt dezamagiti multi utilizatori.